In Memoriam

Gipsy van 't Drieske

Mijn liefde voor de Jack Russell Terriër begon tijdens mijn werk met de paarden. Deze kleine rakkertjes lopen op veel paardenbedrijven rond. Dat is niet voor niks. Want het is een stoer en sterk ras. In weer en wind staan ze hun mannetje tegenover die grote paarden.

Toen ik op mezelf ging wonen hoefde ik niet te lang na te denken over het soort hondje dat ik wilde. Het moest en zou een Jack Russell Terriër worden! Ik koos voor de ruwharige variant, omdat ik deze er net iets leuker en ondeugender uit vind zien.

Ik besloot om een pup bij een erkende fokker te kopen. Want op de paardenbedrijven zag ik namelijk veel hondjes op drie pootjes huppelen. Dit komt door losse knieschijfjes (Patella Luxatie). De fokkers die aangesloten zijn bij een rasvereniging moeten hun reu en teef verplicht laten controleren op deze aandoening.

Gipsy en ik zijn zeventien jaar lang samen geweest. Ik mis haar nog veel, maar dan denk ik terug aan alle avonturen die ik samen met haar heb meegemaakt. En dan krijg ik spontaan een brede glimlach op mijn gezicht.

Scroll naar boven