Over Dutch Dragons

Het ontstaan van Dutch Dragons!

De naam Dutch Dragons uitgelegd.

Voor Dutch heb ik vanzelfsprekend gekozen omdat ik Nederlands ben en in Nederland woon.
Dragons heeft voor mij verschillende betekenissen. Als eerste is de bijnaam van Rapparee Rose’s Ivy, mijn draakje. Ten tweede is de Gouden Draak een symbool van ‘s-Hertogenbosch. En ten derde hoop ik dat het eerste nestje van Rapparee Rose’s Ivy in het jaar 2024 geboren gaat worden, wat het Chinese jaar van de Draak is. 

Maya haar karakter is geweldig. We hebben mooie resultaten behaald op de shows en inmiddels heeft ze de verplichte medische testen achter de rug met een uitstekend resultaat! Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terrier en ik fok dan ook uitsluitend volgens de regels van de vereniging en Raad van Beheer. 

Hieronder beschrijf ik alle belangrijke stappen die ik heb gezet om met Rapparee Rose’s Ivy te kunnen en mogen fokken.

circular bullet points numbers from one to twelve

De eerste stap die ik heb gezet was lid worden van de rasvereniging. Ze hebben over het algemeen veel kennis in huis en ze organiseren leuke en leerzame evenementen. 

Op de site van de NVJRT staat een lijst met erkende fokkers. Daarnaast maken ze bekend welke fokkers een nestje gepland hebben of al pups hebben.

circular bullet points numbers from one to twelve

Op deze lijst stonden meerdere fokkers. Ik bekeek hun websites en koos daarna op gevoel, samen met de te rijden afstand, een fokker uit. Het was Gina van Kleef met haar kennel Rapparee Rose’s. Ik belde haar en het klikte meteen heel goed. 
Een week later mocht ik al komen kijken, de pups waren toen acht dagen oud. 

Logo Rapparee Rose's
3

Met zes weken kreeg ik te horen welke pupje bij ons mocht komen wonen. Wij waren dolblij omdat zij ook onze eerste keuze was. Het blijft altijd wel een gok, omdat je nooit precies weet hoe ze uitgroeien. 
Haar kennelnaam is Rapparee Rose’s Ivy. Wij noemen haar Maya.

Week 6
4

Toen Maya tien weken oud was ben ik gestart met puppycursus en daarna heb ik de vervolgcursus met haar gedaan. Het is niet verplicht om met je hond op cursus te gaan. Zelf vind ik dit wel belangrijk. Je pup leert andere honden, mensen en omgevingen kennen, wat dus goed is voor de socialisatie. Daarnaast vind ik het persoonlijk belangrijk dat een hond goed luistert, waardoor ze overal mee naar toe kan en mensen veilig over de vloer kunnen komen. En de laatste reden dat ik dit doe is omdat ik het leuk vind om samen bezig te zijn en zo een band met elkaar op te bouwen.

Hondenacademie Kleuterklas (Klein)
circular bullet points numbers from one to twelve

Op de gewone gehoorzaamheidscursus leer je heel veel. Maar wat je niet leert is hoe je je hond in de ring moet showen. Dit leer je op speciale ring- of showtrainingen.
Ook leer je hier wat de regels van het showen zijn en hoe je jouzelf en je hond op zijn best kan presenteren.

Rapparee Rose's Ivy - Header
circular bullet points numbers from one to twelve

Als je met je hond wilt fokken, moet je volgens de regels van de rasvereniging minimaal twee keer een Zeer Goed hebben gescoord op een door de Raad van Beheer en/of FCI gereglementeerde expositie. Of je moet minimaal één keer hebben deelgenomen aan een fokgeschiktheidskeuring georganiseerd door de rasvereniging en daar minimaal de kwalificatie “aankeuring goedgekeurd” hebben behaald.

2023-05-07 12.19.19-1 (Klein)
circular bullet points numbers from one to twelve

Als je als fokker wilt dat de nakomelingen jouw naam dragen, dan zul je een kennelnaam moeten aanvragen. Je doet dit bij Raad van Beheer (je moet hier wel voor betalen). De kennelnaam zelf moet aan enkele voorwaarden voldoen. Ook jij als fokker moet worden goedgekeurd door hen. Daarvoor komt er een buitendienstmedewerker op huisbezoek. Als alles wordt goedgekeurd, stuurt Raad van Beheer de kennelnaam door naar het FCI (Fédération Cynologique Internationale).

Logo FCI
circular bullet points numbers from one to twelve

De buitendienstmedewerker van Raad van Beheer is begin januari 2023 bij mij thuis geweest en heeft mij goedgekeurd als kennelhouder.
In februari is mijn kennelnaam ook door de keuring heen gekomen en drie maanden later heeft de FCI mijn kennelnaam goedgekeurd!

Dutch Dragons is officieel geboren! 

Dutch Dragons Kennelregistratie (Klein)
circular bullet points numbers from one to twelve

Een eigen website voor je kennel is uiteraard niet verplicht. Ik wilde er wel graag eentje hebben. Simpelweg omdat ik het heel erg leuk vind om een website te ontwerpen/maken. Daarnaast is het een goede manier om mensen kennis te laten maken met jou als fokker, met je kennel en met je honden/puppy’s.

Website (klein
Scroll naar boven